Čím je to, že existujú také úžasné pesničky, ktoré dodajú človeku toľko energie, až ho vytrhnú z nudnej umierajúcej existencie do skvelých minút plných elánu a chuti do života. Také čo dodajú šťastný úsmev na tvár a aj napriek predtým pochmúrnej nálade prinesú pokoj, nemyslím ticho, ale čosi ako blaho, možno až úľavu. A potom veselé pohyby rukami, poklepkávanie nohou, hlavou a počas celej skladby ten úsmev na tvári.

Je veľa takých pesničiek čo dokážu nakopnúť, treba ich najprv nájsť, pretože nesprávny výber môže mať opačné skoro až deštrukčné účinky. Niektoré skladby sú také motivujúce, až prinútia chcieť porozumieť im, slovám, významu, aj keď ten často chýba no to nevadí, aj keď niekedy nemajú plný význam, tá hudba, melódia priam unáša myseľ a privoláva povznášajúce pocity.

A niekedy, keď je hudba veľmi ladivá uškám, dokáže tak uniesť až sa nedá ani na nič iné sústrediť iba na ňu, nedá sa rozmýšľať iba šťastne usmievať.

Nakoniec vysvetlenie, toto ma doslova prinútili napísať pesničky, ktoré práve počúvam. Asi má aj pesnička nad ľuďmi veľkú moc, ktovie či to o sebe vie.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
heidi  8. 8. 2009 23:14
Hudba mala predsa vzdy zvlastnu moc!
 fotka
lesnamacicka  8. 8. 2009 23:31
Veru, veru, úplne s tebou súhlasím! Vystihla si, čo pre mňa znamená hudba
 fotka
alpynus  8. 8. 2009 23:36
Mohla by si sa nám tak interne zdôveriť, že čo že Ťa to posunulo do takého tvorivého stavu? : )
 fotka
leiasolo  9. 8. 2009 00:47
Ej, bisťu! Aký impozantný názov si tomu dala!

A z vlastnej skúsenosti viem, že sú aj songy, ktoré dokážu poriadnu melanchóliu, ba až ubitosť navodiť.

A potom sú aj také, z ktorých sa mi chce šabliť. Ale to už je na inú debatu.
Napíš svoj komentár