Satiricky sa zasmiala. Falošný podtón, neprajný úsmev. Zákerne pokojná chodí si po svete a hlbšie sa nad morálkou nezamýšľa.

V dnešnom svete, ak si to vôkol nás možme dovoliť nazvať "svetom", morálka nie je ohraničená všeobecne určenými zdvorilostnými limitmi respektíve každý limit stráca svoju subjektívnu aj objektívnu "hodnosť" a nasleduje degradácia jeho hlavnej funkcie na takmer znefunkčnenie.

Najlepší priateľ Ti napľuje do tváre,paradoxne od chrbta .
Človek stráca súdobé istoty sčasti ovplyvňujúce jeho nasledovné konanie a prispôsobuje sa okoliu, nadobúda negatívne tendencie v správaní za vnúteným účelom prežitia v "džungli".
Pravidlo "silnejší prežije" platí dvojnásobne a priberá na praktickom význame.
Aplikujeme takisto "Vodu káže, víno pije" , "Za dobrotu na žobrotu" , "Dáš prst, odhryznú Ti celú ruku." Ľudia sa navzájom osočujú, nedokážu riešit svoje inter-konflikty inteligentným spôsobom čo by sa patrilo vzhľadom na stupeň ich evolučnej pozície.
Ľudia nedokážu pochopiť. Ako si zariadiš, tak máš.

Každý si je strojcom svojho šťastia.

Raz rozsypeš vrece, už doň nepozbieraš také množstvo aké si tam niesol pred rozsypaním. A ak sa nezmeníš a budeš rozsypávať neustále, raz tam siahneš v nádeji ale zistíš, že je prázdne a aj keď pôjdeš cestou späť- to rozsypané je dávno odviate vetrom .
Vtedy je neskoro plakať nad rozliatym mliekom či hľadať vinu v niekom inom ako v sebe( je totiž jednoduchšie obviniť nie seba z vlastného nešťastia či zlyhania pretože sa tk zbavujeme prislúchajúceho pocitu viny). Takisto je zbytočnejšie než zbytočné aplikovať "Akú podaj, takú vráť."

Preto sa niektorí ľudia mali miesto toho kde sú ocitnúť na mieste primitívnych stvorení patriacich do zvieracej ríše.Takých, kde je mozog nato,aby im nenadnášalo hlavu vo vode kvôli vzduchopriestoru a takých,ktorých reči nerozumiem.

Preto sa zamyslime čo sa za tým úsmevom, ktorý možno jednorázovo alebo opakovane opätujeme skrýva naozaj.

Je po smiechu, potlesk si nežiadam a nechcem.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár