Neviem ako vy a internetové diskusie, ale pre mňa je to jeden veľký spúšťač vnútorného hnevu. Na ľudí. Skoro na všetkých, čo sa na tých diskusiách podieľajú. Lebo väčšinou ide o názory (ak sa to tak honosne dá nazvať), ktoré sú ale úplne mimo. Mimo témy, mimo rozumu, mimo veľa vecí.

Jasné, viem, že existujú aj so called flameri, ktorých nič neteší viac, ako pridať hejterský alebo aspoň pohoršujúci komentár. No ale je dosť nepravdepodobné, žč by všetci tí účastníci diskusných fór zapadali do tejto kategórie. Majorita sú proste "stálesasťažujúci" prípadne "všadesombolvšetkoviem" spúšťači toho vnútorného hnevu napríklad vo mne. Bolo mi už veľakrát vytknuté, načo to čítam a kašli na to, ale mne to nikdy nedá.

Takto som onehdá (predvčerom) opäť narazila na istú sortu diskusií. Všetko to začalo článkom jedného nášho nemenovaného trojpísmenkového denníka o incidente v istej nemenovanej nemocnici. Je už jedno, o čo išlo, každopádne sa spustila vlna reakcií na sestričky a doktorov, obsahujúca všetky možné nadávkové ekvivalenty. Ľudia od pôvodného článku, ktorý sa venoval asi trom ľuďom, ktorí sa údajne správali neprofesionálne (možno to naozaj boli debili, kde sa nenájdu veď), prešli k tomu, nech všetci doktori skapú, nech dostanú nevyliečiteľné choroby, aby im zobrali celé platy a nie im ešte pridávali a aby im zomrel neviem kto každý. Really? Toto je to, čo dokáže vyprodukovať slovenský národ?

Samoška, že to pokračovalo hĺbavou spŕškou životných skúseností všetkých možných negatívnych odtienkov, od toho ako si lekári dávajú na dvere nápisy "neklopať" a ako si to môžu dovoliť až po to, ako komu kto každý zomrel, prípadne ako kto kvôli doktorom (obviously) zomiera.

You must be fucking kidding me !

Tak vám poviem, že kto sa nezamyslí, nikdy nepochopí. Jedna teta sa tam sťažovala, ako jej v nedeľu tiekol asi sopel z nosa alebo čo a ona chcela ísť urgentne za doktorom a on jej povedal, že v nedeľu by ju ani na poštu nenapadlo ísť. A viete čo? Presne to vystihol.

My point was, nejde o to, čoho sa táto diskusia týkala, keby bola aj o novoobjavenom druhu kvetinky, ľudia (špecifickejšie na Slovensku) si vždy nájdu niečo, čo ich na tej kvetinke serie a prečo ju rýchlo pošľapať a spáliť.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
mayo911  18. 8. 2014 19:03
tak ako ty máš právo toto napísať, oni majú právo napísať svoj názor. a ľudia akosi zabúdajú na to, že tie názory mimo témy, rozumu - sú iba mimo rozumu ich.
 fotka
dannybene  18. 8. 2014 22:03
úplne si vystihla moje myšlienky 5 hviezdičiek ja že to len ja tak vnímam
 fotka
lagrange  19. 8. 2014 10:27
@mayo911 Jasné, že sa môžu vyjadriť. Ja nepíšem o tom, že by tie ich komenty mali byť vymazané. A je mi jasné aj to, že pre nich sú úplne "v rozume" a najsprávnejšie na svete. Vymykajú sa ale akejsi všeobecnej norme, podľa ktorej by sa mal každý riadiť. Byť trochu menej sebecký, zamyslieť sa aj nad tým, ako to vníma druhá strana a mať trochu sebareflexie.
Napíš svoj komentár